Romantisch landgoed in Gelderland

Home / Trouwlocaties / Romantisch landgoed in Gelderland

De gemeente Brummen heeft Kasteel Engelenburg aangewezen als een locatie waar buiten het gemeentehuis een wettelijk huwelijk mag worden voltrokken.

Bruidsparen die in het voorname decor één van de mooiste dagen van hun leven willen beleven, zullen door de bijzondere entourage van Kasteel Engelenburg verrast worden. 
De stijlvolle inrichting van de Spieghelzaal is afgestemd op het plechtige karakter van de huwelijksvoltrekking.

Kiezen jullie liever voor een zomers “buiten” huwelijk dan is onze VIP serre de mooiste salon voor dit belangrijke moment. Met de geopende tuindeuren hebben jullie een prachtig uitzicht op de gracht en het landgoed.

bruiloft

Ontvangst
De salon wordt feestelijk aangekleed met strikken aan de stoelen en rozenblaadjes op de antieke trouwtafel. Hier hebben jullie naartoe geleefd: jullie dag. In de Spieghelzaal of Vip Serre leest de ambtenaar van de burgerlijke stand de trouwakte voor. Jullie kijken elkaar aan en weet dat het goed is. De dag is helemaal zoals jullie die hadden voorgesteld; een prachtige locatie, een foto met alle gasten op het bordes met loper, vonkelwijn of champagne, bloemen, perfecte bediening, heerlijke gerechten tijdens het huwelijksdiner en een feest met swingende band. Na afloop in de bruidssuite nog heerlijk samen nagenieten.

Bruidstaart
Jullie snijden de bruidstaart aan met het sabel en jullie gasten brengen een toost uit op het pas getrouwde paar met een feestelijk glas Zuid- Afrikaanse vonkelwijn (méthode champenoise). Voor de toost drinken jullie uit speciale bruidsglazen net als Koningin Beatrix en Prins Claus in 1966 en Prins Willen Alexander en Prinses Máxima in 2002 dat deden. In overleg met de patissier bepalen jullie de opmaak en de smaak van de taart. De gasten hebben de gelegenheid om jullie te feliciteren en natuurlijk kan de fotograaf aansluitend prachtige foto’s maken in de Engelse landschapstuin van ons kasteel.

Receptie
In onze stijlvolle salons of bij mooi weer op het terras kan de receptie plaatsvinden. Jullie nemen de felicitaties in ontvangst en vanzelfsprekend voorzien wij jullie gasten van de gewenste drankjes. Onze chef-kok heeft een groot aantal suggesties voor een feestelijk bittergarnituur met luxe koude en warme hapjes zoals bijvoorbeeld canapés, sushi maar ook vegetarische hapjes of een Van Dobben bitterbal.

Diner en Feest
Chef-kok Maurice Kersten en het restaurant- en keukenteam verrassen jullie graag met zowel klassiek als moderne en spannende culinaire creaties. Wij serveren een Franse/Internationale keuken. Onze wijnkaart met speciaal uit Zuid Afrika geselecteerde wijnen staat garant voor een unieke smaakbelevenis.

diner

Feest
Om jullie huwelijk uitbundig te vieren met jullie familie en vrienden is ons kasteel ook uitermate geschikt voor een swingend avondfeest. Voor een klein gezelschap is onze Golfbar het meest geschikt en als jullie meer gasten wilt uitnodigen biedt de Sociëteitszaal, met het verwarmde terras, de juiste ambiance.

Overnachten
Wakker worden en nog even verder dromen. Jullie zijn op kasteel Engelenburg. Door het open raam horen jullie de vogels. Over de slotgracht kijken jullie het kasteelpark in. Een oase van rust en ruimte. Jullie zakken terug in de weelderige kussens en geniet van een kopje thee en een warme croissant. Heden en verleden komen hier samen. De 41 hotelkamers en suites zijn gelegen in de Koetshuizen en Orangerie van het hotel.

landgoed

Lees hier meer over deze Romantisch landgoed in Gelderland en bekijk ook de rest van de foto’s.