De bruidsjurk mee het vliegtuig in

Home / De bruiloft / Bruidskleding / De bruidsjurk mee het vliegtuig in

Gaan jullie trouwen in het buitenland? Wat een super gaaf idee zeg! Even helemaal weg van hier naar een prachtige locatie. Misschien lekker met zijn 2en of met jullie lieve vrienden en familie. Maar slik… het idee dat de bruidsjurk mee het vliegtuig in moet kan voor sommigen een lastig te verkroppen idee zijn. Maar geen paniek, een trouwjurk is namelijk goed te vervoeren per vliegtuig.

Informeer voordat je op het vliegtuig stapt of er een stoommachine in het hotel aanwezig is, om eventueel kreukel te verwijderen. Zo niet, check dan even waar in de buurt van het hotel het wel mogelijk is om te doen.

Vliegtuig
Als er contact met het hotel geweest is, is het handig om de vliegmaatschappij te bellen om te vragen wat de mogelijkheden zijn om een trouwjurk te vervoeren. Bij veel vliegtuigmaatschappijen is het namelijk mogelijk om de trouwjurk als handbagage mee te nemen het vliegtuig in. Vaak is er dan een extra kast aanwezig waar de trouwjurk zo lang kan hangen. Zorg wel dat de jurk in een dichte en herkenbare zak zit, voor het geval er meerdere kledingstukken en/of trouwjurken in hangen.

Is het niet mogelijk om de jurk ergens op te hangen maar wil je hem toch in het vliegtuig meenemen, dan kan je ook een extra stoel boeken waar de jurk kan hangen. Dit kost natuurlijk wel iets, maar zo ben je er wel zeker van dat de trouwjurk mooi blijft.

Opvouwen
Het is ook mogelijk om de trouwjurk in een koffertje mee te nemen. De jurk kan namelijk prima opgevouwen worden, zonder dat hij teveel gaat kreuken. Vraag voor het zekere van het onzekere tips aan de bruidsmodezaak.

Aangekomen in het hotel is het zaak om de trouwjurk zo snel mogelijk uit te hangen.