Straal op jouw trouwdag met de Eldredge knoop

Home / De bruiloft / Bruidskleding / Straal op jouw trouwdag met de Eldredge knoop

Er zijn maar liefst 77 verschillende manieren om een stropdas te strikken. Dus welke moet jij dan kiezen voor jouw grote dag?

Ga je voor een subtiele eenvoudige knoop, de Windsor knoop of de platte knoop? Of wil je misschien toch een iets uitbundigere knoop en wil je één keer goed uitpakken? Dan is de Eldredge knoop misschien wel iets voor op jullie trouwdag! Onderaan dit bericht staat stap voor stap uitgelegd hoe je deze knoop moet maken.

Waar moet je rekening mee houden als je een stropdas strikt?
Voordat je begint met het strikken van de stropdas dien je de kraag omhoog te zetten en het bovenste knoopje van het overhemd dicht te doen. Hang vervolgens de stropdas om je nek met de brede kant aan de rechterkant. Belangrijk is dat het brede gedeelte langer is dan het smalle gedeelte.  Maak je bijvoorbeeld de Eldredge knoop, dan moet het brede gedeelte extra lang zijn. Een langere stropdas is dan aan te raden. Als je klaar bent met het strikken van de stropdas moet de onderste punt van de stropdas de riem raken.

Wil je een plooi wil hebben in de knoop dat moet je je vinger onder de knoop houden als je de stropdas strak trekt. Plaats nog even de smalle kant van de stropdas door het lusje en doe de rand van de boord nog even goed en jij bent klaar voor jullie belangrijke dag!

De Eldredge knoop stap voor stap

stropdas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotocredits: Street Moda