Hoe zoek je een verlovingsring uit?

Home / De bruiloft / Ringen / Hoe zoek je een verlovingsring uit?

Het is uitzoeken van een verlovingsring is samen met het ten huwelijk vragen, waarschijnlijk een van de spannendste momenten in jouw leven! Maar met wat voor ring maak je haar nu gelukkig? Het kopen van een verlovingsring is een hele uitdaging, want je wilt natuurlijk wel een ring kopen die past bij de persoonlijkheid van jouw bruid! Maar geen paniek, ik geef jou namelijk enkele handige tips die jou zullen helpen bij het uitzoeken van een verlovingsring.

Ringmaat
Voordat je een ring kunt kopen moet je natuurlijk de juiste ringmaat weten van jouw aanstaande! Maar geen paniek, veel mannen weten namelijk niet de ringmaat van hun vriendin. Om er zeker van te zijn dat jouw aanstaande de verlovingsring past is het slim om een ring van haar mee te nemen naar de juwelier, zodat ze daar de ringmaat kunnen meten. Vergeet na de hand niet om de ring op exact dezelfde plaats weer terug te leggen, vrouwen zien alles namelijk!

Prijs
Mannen schrik niet, maar van oudsher hoort een verlovingsring 2 maandsalarissen kosten! Deze regel wordt door veel mannen tegenwoordig overboord gegooid. Er wordt gemiddeld genomen slechts 10% van dit bedrag uitgegeven.

Meisjesdroom
Om het nog eens extra moeilijk te maken, dromen veel vrouwen al vanaf dat ze klein zijn over hun verlovingsring. Hoezo de lat ligt hoog? Denk je dat jouw vriendin dat ook al doet of bent je bang dat je met een ring aankomt die niet bij haar wensen aansluit, dan is het misschien handig om de hulp van haar beste vriendin eens in te schakelen. Vrouwen onderling praten natuurlijk allemaal wel eens over dit soort onderwerpen. Misschien dat zij voor jou wel eens kan gaan vissen wat voor verlovingsring jouw vriendin zou willen hebben.

Steen
Wil je dat de verlovingsring een prachtige steen bevat, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, namelijk het gewicht, de kleur, de vorm en de helderheid. Bedenk eerst eens wat jouw aanstaande mooi zou vinden, houd zij van klein of juist van groot? En informeer eens bij de juwelier wat de vorm zegt over de steen. Ook de helderheid en het gewicht zeggen veel, hoe helderder en zwaarder de steen is, hoe duurder de steen.