Materiaal van de trouwringen

Home / De bruiloft / Ringen / Materiaal van de trouwringen

Er zijn allerlei verschillende materialen om de trouwringen van te laten maken. Tegenwoordig hoeven jullie namelijk niet standaard voor gouden ringen te kiezen. Belangrijk is dat jullie ringen uitzoeken die jullie mooi vinden.

Trouwringen bestaan soms uit één, maar ook soms uit meerdere materialen. Om jullie een indruk te geven wat ringen betekenen, heb ik voor jullie de meest voorkomende materialen op een rijtje gezet.

Goud
Van alle edelmaterialen is goud toch wel de meest bekende. Vandaar dat het ook de meest gekozen trouwringen zijn die bruidsparen kiezen. Het voordeel van goud is dat het veelzijdig is, het heeft namelijk legeringen van meerdere metalen. Door deze samenstellingen kunnen jullie zelf kiezen welke kleur goud jullie het mooist vinden, witgoud, roodgoud of geelgoud. Hierbij is 14 karaat goud veel voorkomend. Het goudgehalte is dan ruim 58%.  Welke kleur goud jullie kiezen is afhankelijk van jullie eigen smaak.

Platina
Een grote aantrekkingskracht, dat is wat platina heeft. Met zijn prachtige maanwitte kleur is platina kostbaarder dan goud. Dat platina zo kostbaar is heeft te maken met het feit dat het een enorm zeldzaam edelmetaal is. Slecht op een paar plekken in de wereld wordt dit gevonden. Verder kost het veel tijd om dit edelmetaal de verbuigen, door dit kostbare en tijdrovende proces hangt er dan ook een flink prijskaartje aan.

Titanium
Titanium is inzetbaar voor veel bijzondere combinaties. Door de neutrale kleur versterkt titanium de kleur en andere materialen in de ring. Titanium is goed te combineren met goud, staal en platina

Edelstaal
Stoer, sterk en subtiel, dat zijn de begrippen die edelstaal omschrijven. Door de helder lichte kleur die het metaal heeft, lijkt alles op te lichten in de omgevingskleur. Ook is edelsteen uniek, er is namelijk geen enkel ander materiaal die qua kleur lijkt op de edelsteen. Door de strakke en stijlvolle vormgeving is dit materiaal is tegenwoordig ook steeds populairder.

Edelsteen is goed te matchen met onder andere donder titanium, roodgoud of zwart zirkonium.

Edelsteen toevoegen om de symbolische waarde te versterken
Je ziet ook steeds vaker dat bruidsparen een edelsteen toevoegen in de trouwringen. Maar ook hier is weer ontzettend veel keus in. Daarom heb ik de meest voorkomende stenen op een rijtje gezet.

  • Robijn staat symbool van het hart
  • De saffier reflecteert de hemel
  • De diamant staat voor onverwoestbare liefde
  • Aquamarijn staat voor een gelukkig huwelijksleven
  • Turkoois staat voor wilskracht

 

Kosten
De kosten van trouwringen zijn lastig in te schatten. Hoeveel jullie kwijt zijn aan een set trouwringen is namelijk afhankelijk van het materiaal dat jullie kiezen en of jullie ervoor kiezen om er één of meerdere edelstenen in verwerken. Gemiddeld genomen kan gezegd worden dat een setje trouwringen ongeveer €1.500,- kosten.