Unieke groene trouwlocatie in Montferland

Home / Trouwlocaties / Unieke groene trouwlocatie in Montferland

Landgoed Montferland ligt aan het einde van een 1100 meter lange oprijlaan, die kronkelt door het schitterende Montferlandse bos. Landgoed Montferland is een kleinschalig bedrijf met 8 hotelkamers, een à la carte restaurant, een open wijnkelder, een rookruimte annex bar, een terras met prachtig uitzicht op Duitsland, en 3 zalen, waarvan de oudste dateert uit 1699.

Landgoed Montferland
Uniek gelegen midden in het bos, boven op een 1000 jaar oude en 68 meter hoge vestingheuvel, de grootste in West-Europa en zo groot als een voetbalveld. Op dit landgoed bevindt zich restaurant Graaf van den Bergh, een groot terras met prachtig uitzicht, een open wijnkelder, hotelkamers voorzien van alle gemakken, 3 zalen en een rookruimte annex bar.

Trouwen

Culinair genieten op het Landgoed
Of jullie nu a la carte in ons restaurant ’Graaf van den Berg’ dineert, of een schotel in onze lounge bestelt, jullie worden met veel zorg en toewijding geholpen. Onze keuken is onze trots en wij zullen steeds weer proberen jullie te verrassen met seizoenverse en huisgemaakte specialiteiten. Tijdens uw bruiloft zal het jullie gasten aan niets ontbreken.

Ligging
De ligging is werkelijk uniek en is van oorsprong een stuwwal. in de 9e of 10 eeuw hebben 1000 man 365 dagen gewerkt aan het graven van een gracht om deze heuvel. Het zand dat uit deze gracht kwam werd boven op de heuvel gegooid. Zo is de heuvel kunstmatig verhoogd met 7 meter tot 68 meter boven NAP. Waarschijnlijk hebben de oorspronkelijke bewoners water in deze gracht willen hebben, echter het bleek dat Montferland te hoog lag. Veel later heeft men het kasteel in ‘s-Heerenberg gebouwd. Dat ligt lager en in deze gracht bleek wel water te blijven staan. Dit landgoed is dus de oorsprong geweest van kasteel Huis Bergh.

20130516140215_O_12456 (1)

 

Het landgoed ligt midden in het Bergerbos, heerlijk rustig gelegen, en toch maar een paar minuten verwijderd van snelwegen en steden. ‘s Avonds als het gaat schemeren komen de vleermuizen tevoorschijn, De uil wiegt jullie in slaap, en jullie worden gewekt door de specht. Wat is de natuur toch heerlijk.

Klik hier en lees meer over deze Unieke groene trouwlocatie in Montferland